Προστατέψτε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας

Στο σκληρό δίσκο είναι αποθηκευμένα όλα μας τα αρχεία, αλλά και το λειτουργικό σύστημα (Windows, MacOS κ.λπ.) που καθιστά δυνατή τη χρήση του υπολογιστή.

Αν θέλουμε λοιπόν ο υπολογιστής να λειτουργεί σωστά, αλλά και να προφυλάξουμε όλα τα σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε αποθηκευμένα, πρέπει να φροντίζουμε το σκληρό δίσκο.

Οι υπολογιστές σήμερα διαθέτουν είτε μηχανικό δίσκο (HDD) είτε δίσκο SSD. Οι υπολογιστές με μηχανικό δίσκο είναι ακόμα πολλοί, ενώ οι δίσκοι αυτοί χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την αποθήκευση αρχείων, κυρίως επειδή οι μηχανικοί δίσκοι με μεγάλη χωρητικότητα είναι αρκετά φθηνότεροι από τους αντίστοιχους SSD.

Προστατέψτε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας
Στο σκληρό δίσκο αποθηκεύονται όχι μόνο τα αρχεία του χρήστη, αλλά και το λειτουργικό σύστημα που καθιστά δυνατή τη χρήση του υπολογιστή

 

Παρακάτω θα δούμε ποιοι είναι οι βασικότεροι κίνδυνοι για ένα μηχανικό σκληρό δίσκο και πώς μπορούμε να τους αποφύγουμε.

Προσοχή: Οι παρακάτω συμβουλές αφορούν μόνο τους μηχανικούς δίσκους και δεν εφαρμόζονται στους δίσκους SSD, στους οποίους θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο.

Διαβάστε τη συνέχεια «Προστατέψτε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας»

Αντικατάσταση σπασμένης οθόνης σε laptop DELL Inspiron 3542

Δε συμβαίνει τόσο συχνά όσο στα κινητά τηλέφωνα, ακόμα όμως και σε ένα laptop μπορεί να σπάσει η οθόνη από μία πτώση ή από κάποιο χτύπημα.

Έτσι και στο laptop DELL της φωτογραφίας μία πτώση ήταν η αιτία να σπάσει η οθόνη του και να είναι πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί η συσκευή.

Ευτυχώς, είχαμε διαθέσιμη κατάλληλη οθόνη και έγινε η αντικατάσταση αυθημερόν.

Το τελικό κόστος για την επισκευή ήταν 95€ (εργασία + ανταλλακτικό) και το laptop μπορούσε και πάλι να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

Το σχόλιο του τεχνικού:

Διαβάστε τη συνέχεια «Αντικατάσταση σπασμένης οθόνης σε laptop DELL Inspiron 3542»

HDR: Τι είναι και πότε το χρησιμοποιούμε

Η λήψη φωτογραφιών έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ειδικά αφού τα νέας τεχνολογίας έξυπνα τηλέφωνα που διαθέτουμε οι περισσότεροι, μας επιτρέπουν να απαθανατίζουμε κάθε σημαντική (ή και λιγότερο σημαντική) στιγμή της.

Η κάμερα του smartphone είναι σχετικά εύκολη για τους περισσότερους χρήστες, ίσως υπάρχουν όμως και κάποιες λειτουργίες που να μην είναι γνωστές στον πολύ κόσμο. Μία από αυτές είναι και η λειτουργία HDR που εμφανίζεται πια στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής των περισσότερων smartphones.

HDR: Τι είναι και πότε το χρησιμοποιούμε
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κάμερα του τηλεφώνου για να απαθανατίσουν τις σημαντικότερες στιγμές της καθημερινότητάς τους

 

Τι σημαίνει HDR και γιατί το χρησιμοποιούμε;

Διαβάστε τη συνέχεια «HDR: Τι είναι και πότε το χρησιμοποιούμε»