Τρισδιάστατη εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση υπάρχει και χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1980 οπότε και πρωτοαναπτύχθηκαν οι βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον προσιτή στο ευρύ κοινό με πληθώρα επιλογών στα μηχανήματα και τα υλικά.

Πώς λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση;

Η τρισδιάστατη εκτύπωση – ή σωστότερα προσθετική κατασκευή – είναι μία μέθοδος κατασκευής αντικειμένων μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού.

 

Τρισδιάστατη εκτύπωση
Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτυγχάνεται μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού, προκειμένου να σχηματιστεί η τελική κατασκευή

 

Αν και υπάρχουν αρκετές διαφορετικές μεταξύ τους μέθοδοι τρισδιάστατης εκτύπωσης, η βασική διαδικασία είναι ίδια. Αρχικά χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο σε υπολογιστή σε 3D μορφή, χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο πρόγραμμα λογισμικού. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα έτοιμο αρχείο από το διαδίκτυο ή να γίνει σάρωση του αντικειμένου προς αντιγραφή με ένα τρισδιάστατο σαρωτή. Το αρχείο χωρίζεται σε πολλές λεπτές δισδιάστατες διατομές (στρώματα), ώστε να «γνωρίζει»  ο εκτυπωτής ακριβώς σε ποιο σημείο να τοποθετήσει το υλικό.

Διαβάστε τη συνέχεια «Τρισδιάστατη εκτύπωση»

Αντικατάσταση βύσματος τροφοδοσίας σε τηλέφωνο Samsung Galaxy J500 (2015)

Στο τηλέφωνο Samsung Galaxy J500 της φωτογραφίας είχε καταστραφεί το βύσμα της φόρτισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φορτιστεί η μπαταρία και συνεπώς να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συσκευή.

Η αντικατάσταση του βύσματος έγινε στο εργαστήριό μας αυθημερόν με διαθέσιμο ανταλλακτικό και το τηλέφωνο επεστράφη στον ιδιοκτήτη του και πάλι έτοιμο για χρήση.

 

Το σχόλιο του τεχνικού:

Διαβάστε τη συνέχεια «Αντικατάσταση βύσματος τροφοδοσίας σε τηλέφωνο Samsung Galaxy J500 (2015)»

Gameathlon 2018

GameAthlon 2018

Διοργανώνεται και φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά το GameAthlon, το μεγαλύτερο gaming και eSports event της Ελλάδας, με την υποστήριξη μεγάλων χορηγών.

Άφθονο παιχνίδι, πλούσια δώρα, έκθεση gaming  και τεχνολογίας και πολλές ακόμα δράσεις, αλλά και έπαθλα που ξεπερνούν τα 20.000€, περιμένουν τους παίκτες και τους επισκέπτες του event.

Με 100 κονσόλες XBOX, PS4 και περισσότερα από 120 PC να διατίθενται από την Battlenet, το GameAthlon 2018 αναμένεται να ενθουσιάσει όσους θα παρευρεθούν, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστεί το περσινό ρεκόρ των 1.468 εγγραφών παικτών.

Διαβάστε τη συνέχεια «GameAthlon 2018»