Αντικατάσταση οθόνης σε Apple MacBook Air (A1466)

Η οθόνη στο MacBook Air (A1466) της φωτογραφίας έσπασε μετά από πτώση.
Η μόνη λύση ήταν φυσικά να γίνει αντικατάσταση της σπασμένης οθόνης με καινούριο ανταλλακτικό.
Το ανταλλακτικό για τη συγκεκριμένη συσκευή δεν περιλάμβανε μόνο την οθόνη, αλλά και το πλαίσιο και το πίσω κάλυμμα, αντικαταστάθηκε δηλαδή ουσιαστικά όλο το πάνω μέρος του MacBook Air.
Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος επέλεξε να χρησιμοποιηθεί συμβατό ανταλλακτικό για να μειώσει το κόστος, το αποτέλεσμα όμως ήταν απόλυτα ικανοποιητικό, αφού μπορούσε να χρησιμοποιήσει και πάλι το MacBook του όπως πρώτα.

Το σχόλιο του τεχνικού:

Διαβάστε τη συνέχεια «Αντικατάσταση οθόνης σε Apple MacBook Air (A1466)»

Δίσκοι M.2: η νέα γενιά αποθηκευτικών μέσων

Οι μηχανικοί δίσκοι (HDD) θεωρούνται πια παλιοί και τείνουν να αντικατασταθούν εντελώς από τους καινούριας τεχνολογίας δίσκους SSD.

Οι δίσκοι SSD δε διαθέτουν μηχανικά μέρη, οπότε έχουν μεγάλη αντοχή σε κραδασμούς, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και πολύ μεγάλη ταχύτητα  μεταφοράς δεδομένων. Η αρχιτεκτονική τους είναι τελείως διαφορετική από των δίσκων HDD, η εξωτερική τους όμως εμφάνιση, το μέγεθός τους, καθώς και ο τρόπος που συνδέονται με τη μητρική ενός υπολογιστή μοιάζουν πολύ.

Δίσκοι M.2: η νέα γενιά αποθηκευτικών μέσων
Παρά τις διαφορές τους, οι μηχανικοί δίσκοι και οι δίσκοι SSD μοιάζουν πολύ ως προς την εξωτερική εμφάνιση, το μέγεθος και τον τρόπο που συνδέονται με τη μητρική κάρτα του υπολογιστή

 

Οι ανάγκες όμως της εποχής απαιτούν από τα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις συσκευές μας να είναι όλο και πιο γρήγορα αλλά και όλο και πιο μικρά.

Ευτυχώς η τεχνολογία πάνω στο συγκεκριμένο τομέα αναπτύσσεται διαρκώς και καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών. Έτσι έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια οι δίσκοι M.2.

Τι είναι οι δίσκοι M.2;

Διαβάστε τη συνέχεια «Δίσκοι M.2: η νέα γενιά αποθηκευτικών μέσων»

Αντικατάσταση οθόνης και μηχανισμού αφής σε τηλέφωνο Samsung Galaxy S7 Edge

Μία φορά αφαίρεσε την προστατευτική θήκη ο άτυχος ιδιοκτήτης του Samsung Galaxy S7 Edge της φωτογραφίας και τότε του έπεσε η συσκευή, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η οθόνη.

Η επισκευή έγινε στο εργαστήριό μας με χρήση γνήσιου ανταλλακτικού της Samsung και το τηλέφωνο λειτουργούσε και φαινόταν και πάλι σαν καινούριο.

Μέσα στην ατυχία του ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου στάθηκε τυχερός, αφού είχε ασφαλίσει τη συσκευή του και το κόστος της επισκευής το κάλυψε εξ’ ολοκλήρου η ασφαλιστική.

 

Το σχόλιο του τεχνικού:

Διαβάστε τη συνέχεια «Αντικατάσταση οθόνης και μηχανισμού αφής σε τηλέφωνο Samsung Galaxy S7 Edge»