Αν ο δίσκος σας σταμάτησε να αποκρίνεται, αν σας έπεσε κατά λάθος από τα χέρια και πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας, αν κάνει περίεργους θορύβους μπορούμε να αναλάβουμε την ανάκτηση των αρχείων σας.

Εκτελούμε ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους όλων των τύπων συνδεσμολογίας (IDE, SATA, SCSI κλπ) καθώς επίσης και από εξωτερικούς δίσκους όλων των τύπων (USB 2.5″, USB 3.5″ κλπ).

Πραγματοποιούμε ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος (Windows, Linux, MacOS, SCO κλπ) με εξοπλισμό που είναι συμβατός με όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες σκληρών δίσκων (Western Digital, Seagate, Samsung, Maxtor, Hitachi/IBM, Toshiba, Fujitsu, HP, Quantum κλπ).

Σε κάθε περίπτωση αποσυνδέστε τον σκληρό δίσκο από το ρεύμα και επικοινωνήστε μαζί μας και κάποιος έμπειρος τεχνικός μας θα σας καθοδηγήσει για τα επόμενα απαραίτητα βήματα προκειμένου να γίνει μια δωρεάν διάγνωση του προβλήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα πολύ σημαντικά σημεία σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων :

 

  • Οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι περιέχουν ευαίσθητα κινούμενα μηχανικά μέρη στο εσωτερικό τους. Πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να έχει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μην δοκιμάσετε να παρέμβετε στο εσωτερικό του δίσκου προκειμένου να διορθώσετε τη βλάβη μόνοι σας. Κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος θα είναι μη-ανακτήσιμος μετά την “επέμβασή” σας για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι η απόσταση των κεφαλών από την επιφάνεια των δίσκων (platters) είναι τόσο μικρή που ακόμα και ένας κόκκος σκόνης θα αποβεί καταστροφικός. Για αυτό το λόγο οι σκληροί δίσκοι ανοίγονται σε Clean Room το οποίο είναι απαλλαγμένο από σωματίδια σκόνης και υγρασίας.
    Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως προκειμένου ο δίσκος να λειτουργεί σωστά έχει τις κεφαλές του ευθυγραμμισμένες με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού. Οποιαδήποτε παρέμβαση στο εσωτερικό χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του alignment, καθιστά το δίσκο αυτόματα 100% μη-ανακτήσιμο.
  • Στη διαδικασία της ανάκτησης δεν επισκευάζεται ο δικός σας δίσκος. Απλώς τοποθετούνται ανταλλακτικά στο δίσκο σας έτσι ώστε να έρθει σε μία υποτυπώδη -έστω- λειτουργική κατάσταση και στη συνέχεια εξάγουμε τα δεδομένα που είναι ανακτήσιμα. Στο τέλος της διαδικασίας ο δίσκος σας επιστρέφεται στην αρχική του μορφή, δηλαδή μη-λειτουργικός. Στις περιπτώσεις που αυτή η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική (πχ. σε περιπτώσεις εκτεταμένης βλάβης στις κεφαλές), ακολουθείται άλλη μέθοδος, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει τη μεταφορά των platter σε άλλο δίσκο – δότη.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Τύπος ΥπηρεσίαςΠεριγραφήΜηχανικός δίσκος HDDSolid state disk SSDUSB flash drive
Λογική δυσλειτουργίαΑνάκτηση Δεδομένων χωρίς το άνοιγμα και επιδιόρθωση του δίσκου55-250 €55-250 €55-250 €
Ηλεκτρονική βλάβηΑνάκτηση των δεδομένων με την αντικατάσταση (PCB) πλακέτας150-300 €--
Ηλεκτρονική βλάβηunique ROM chip / controller200-325 €300-550 €250-450 €
Δυσανάγνωστα τμήματα δίσκουΑνάκτηση δεδομένων από μονάδες με μεγάλο αριθμό κατεστραμμένων τομέων300-450 €300-550 €250-450 €
Συντριβή κεφαλήςΑνάκτηση δεδομένων με την αντικατάσταση κεφαλής στο σκληρό δίσκο350-750 €--
Bλάβη Μοτέρ Ανάκτηση δεδομένων με την αντικατάσταση του μοτέρ

350-750 €--
Bλάβη FirmwareΑνάκτηση δεδομένων από την επισκευή της κατεστραμμένης ζώνης (service) του σκληρού δίσκου150-350 €150-350 €150-350 €

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος των ανταλλακτικών, ο δίσκος που θα μεταφερθούν τα δεδομένα σας και ο ΦΠΑ 24%