Εύρεση κινητής συσκευής Samsung

Η υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Google είναι μία πολύ καλή λύση για να βρείτε μία κινητή συσκευή που έχετε χάσει ή στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σας βοηθήσει να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά τρίτοι.

Την υπηρεσία αυτή της Google μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις κινητές συσκευές της Samsung, μπορείτε όμως εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και την αντίστοιχη υπηρεσία που προσφέρει η ίδια η Samsung για τις συσκευές της.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Samsung.

Ρύθμιση – Προετοιμασία της συσκευής

Για να μπορέσετε στην περίπτωση απώλειας της συσκευής σας να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Samsung, θα πρέπει πρώτα να την έχετε ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Επιλέγετε το μενού «Βιομετρικά δεδομένα και ασφάλεια», μεταβαίνετε στην υπηρεσία Εύρεση του κινητού μου και πατάτε Ενεργοποίηση.

Στο ίδιο μενού βρίσκετε και άλλες υπηρεσίες όπως το «Απομακρυσμένο ξεκλείδωμα», η «Αποστολή τελευταίας τοποθεσίας» και η «Εύρεση εκτός σύνδεσης», τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να έχετε περισσότερες επιλογές.

Εάν δεν έχετε ήδη δημιουργήσει ένα λογαριασμό Samsung, μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει

Όταν τελειώσετε με τη ρύθμιση της συσκευής σας, είναι καλό να δοκιμάσετε να τη βρείτε μέσα από την υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Samsung για να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει σωστά όλες τις ρυθμίσεις και ότι θα είστε έτοιμοι σε περίπτωση απώλειας του τηλεφώνου ή του tablet σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εάν επισκεφτείτε τη σελίδα https://findmymobile.samsung.com/ από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης είτε από υπολογιστή είτε από κινητή συσκευή.

Αυτή τη στιγμή η Samsung δε διαθέτει κάποια εφαρμογή για την υπηρεσία εύρεσης των κινητών τηλεφώνων ή των tablet της εταιρείας.

Καλό είναι να δοκιμάσετε την υπηρεσία εύρεσης συσκευής για να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει σωστά όλες τις ρυθμίσεις

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Εύρεσης Συσκευής της Samsung

Όπως και σε κάθε Android συσκευή, έτσι και στις συσκευές της Samsung θα πρέπει να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό Google. Εάν χάσετε τη συσκευή σας μπορείτε να προσπαθήσετε να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας είτε την υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Google είτε την αντίστοιχη υπηρεσία της Samsung που σας προσφέρει και κάποιες επιπλέον επιλογές.

Όποια υπηρεσία και να θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό της συσκευής σας, να θυμάστε ότι το βασικότερο είναι να δράσετε όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Samsung, τότε πρέπει αμέσως μόλις αντιληφθείτε ότι δε βρίσκετε τη συσκευή σας να επισκεφτείτε από έναν υπολογιστή ή άλλο τηλέφωνο ή tablet τη σελίδα https://findmymobile.samsung.com/.

 

Αφού συνδεθείτε με το λογαριασμό σας, θα δείτε στα αριστερά της οθόνης όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό το λογαριασμό. Επιλέγοντας τη συσκευή που σας ενδιαφέρει θα εμφανιστούν στην οθόνη όλες οι διαθέσιμες επιλογές για απομακρυσμένη πρόσβαση:

      1. Αναπαραγωγή ήχου. Ακόμη και αν το τηλέφωνό σας είναι στην αθόρυβη λειτουργία, μπορείτε να το κάνετε να κουδουνίσει, ώστε να μπορείτε να το εντοπίσετε αν είναι κάπου κοντά σας.
      2. Κλείδωμα συσκευής. Ίσως σημαντικότερο από την απώλεια της συσκευής σας είναι το ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία και δεδομένα σας που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή. Με αυτή την επιλογή μπορείτε να κλειδώσετε την οθόνη της συσκευής σας, καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.
        Επίσης μέσω αυτής της επιλογής μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας εάν δε θυμάστε τη μέθοδο κλειδώματος που έχετε ορίσει.
      3. Εντοπισμός συσκευής. Με αυτή την επιλογή μπορείτε να εντοπίσετε κατά προσέγγιση τη θέση και τη διαδρομή της συσκευής σας στο χάρτη. Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή «Αποστολή τελευταίας θέσης» στις ρυθμίσεις, η τελευταία γνωστή θέση της συσκευής σας πριν την απενεργοποίησή της θα σταλεί στο διακομιστή για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την τοποθεσία. Αυτή η υπηρεσία είναι χρήσιμη εάν έχετε ξεχάσει τη συσκευή σας σε κάποιο γνωστό σημείο και θέλετε να προσπαθήσετε να τη βρείτε.
        Προσοχή: Εάν υποψιάζεστε ότι η συσκευή σας έχει κλαπεί μην προσπαθήσετε να την ανακτήσετε μόνοι σας, αλλά καλύτερα απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές.
      4. Διαγραφή δεδομένων. Εάν δεν καταφέρετε να εντοπίσετε τη συσκευή σας και ειδικά εάν υποψιάζεστε ότι έχει κλαπεί, μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε απομακρυσμένα όλα τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή. Με αυτή την επιλογή θα γίνει πλήρης επαναφορά της συσκευής.
        Να σημειωθεί εδώ ότι εάν βρείτε ξανά τη συσκευή αφού διαγράψετε τα δεδομένα και θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να συνδεθείτε πάλι στο λογαριασμό Google που είχατε ορίσει κατά την αρχική ρύθμισή της.
      5. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Πριν διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από τη συσκευή, η Samsung σας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσετε ένα αντίγραφο στο Samsung cloud.
      6. Ανάκτηση κλήσεων/μηνυμάτων. Μπορείτε να δείτε έως και τις 50 πιο πρόσφατες κλήσεις και μηνύματα από το τηλέφωνό σας.
      7. Επέκταση διάρκειας ζωής μπαταρίας. Όλες οι παραπάνω λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όσο η συσκευή σας είναι ενεργή. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επέκτασης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες εύρεσης της συσκευής.
        Προσοχή: Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μπαταρίας, θα είναι δυνατός ο εντοπισμός της συσκευής, αλλά δε θα μπορεί να γίνει backup των αρχείων σας.
      8. Ορισμός “φυλάκων”. Μπορείτε να ορίσετε “φύλακες”, οι οποίοι να μπορούν να εντοπίσουν τη συσκευή εξ αποστάσεως, να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης ή να την κάνουν να κουδουνίσει.
Μέσα από την υπηρεσία εύρεσης συσκευής της Samsung μπορείτε να κάνετε το τηλέφωνο να κουδουνίσει δυνατά, να το κλειδώσετε απομακρυσμένα ή ακόμα να κάνετε backup των δεδομένων σας

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι για να χρησιμοποιηθούν όλες οι παραπάνω επιλογές, πρέπει η συσκευή να είναι συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο WiFi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Είναι προτιμότερο να έχετε και τις δύο επιλογές ενεργοποιημένες, ώστε να μπορεί η συσκευή να παραμένει συνδεδεμένη στο Internet και να είναι δυνατό να εντοπιστεί, ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο γνωστό δίκτυο WiFi.

Ακόμα όμως και αν η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο WiFi ή είναι απενεργοποιημένα τα δεδομένα μπορεί και πάλι να είναι δυνατός ο εντοπισμός της μέσω της υπηρεσίας «Εύρεση χωρίς σύνδεση» της Samsung.

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί την μπαταρία και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο παρασκήνιο και επιτρέπει την εύρεση της συσκευής σας από συσκευές Galaxy άλλων ατόμων. Εάν ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία θα επιτρέψετε επίσης τη χρήση της δικής σας συσκευής για τη σάρωση χαμένων συσκευών Galaxy που μπορεί να βρίσκονται κοντά.

Εφαρμογή Galaxy Wearables

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets η Samsung προσφέρει τη δυνατότητα να εντοπίσετε και το έξυπνο ρολόι σας ή τα Galaxy Buds σας, μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable.

Για να βρείτε το smartwatch σας:

      • Ανοίξτε την εφαρμογή «Galaxy Wearable» στο τηλέφωνό σας.
      • Επιλέξτε την «Εύρεση ρολογιού»
      • Πατήστε «Έναρξη»

Το ρολόι θα αρχίσει να δονείται για να μπορέσετε να το βρείτε. Όταν το βρείτε πατήστε το εικονίδιο X και κάντε σάρωση προς τα δεξιά.

Εάν το ρολόι που χάσατε είναι εκτός της εμβέλειας Bluetooth, έχετε δύο επιλογές όταν η λειτουργία απομακρυσμένης σύνδεσης είναι ενεργοποιημένη:

      • Λήψη τοποθεσίας. Δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία του ρολογιού. Μπορείτε να πατήσετε Προβολή στον χάρτη για να εντοπίσετε το ρολόι σε έναν χάρτη.
      • Ρύθμιση ασφάλειας. Με αυτή την επιλογή αποκτάτε πρόσβαση σε επιλογές για την απομακρυσμένη ρύθμιση κλειδώματος, επαναφοράς ή για τον ορισμό κλειδώματος επανενεργοποίησης στο ρολόι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Galaxy Wearables για να βρείτε το smartwatch σας

 

Για να βρείτε τα Galaxy Buds σας:

      • Ανοίξτε την εφαρμογή «Galaxy Wearable» στο τηλέφωνό σας.
      • Επιλέξτε την «Εύρεση ακουστικών»
      • Πατήστε «Έναρξη»

Τα ακουστικά θα αρχίσουν να εκπέμπουν έναν ήχο «μπιπ», ο οποίος θα δυναμώνει σταδιακά επί 3 λεπτά. Για να τερματίσετε την αναζήτηση όταν εντοπίσετε τα ακουστικά σας, πατήστε «Διακοπή».

Μέσα από την εφαρμογή Galaxy Wearables μπορείτε να εντοπίσετε και τα galaxy buds σας

 

Προσοχή: εάν τα ακουστικά είναι εκτός της εμβέλειας του Bluetooth ή η μπαταρία τους έχει εξαντληθεί, δε θα είναι δυνατός ο εντοπισμός τους. Επίσης η Samsung προειδοποιεί ότι τα ακουστικά μπορεί να μην εκπέμψουν ήχο, εάν υπάρχουν ξένες ουσίες ή υπολείμματα στο εσωτερικό του αισθητήρα IR.

Τι κάνω μετά

Εάν υποψιάζεστε ότι η συσκευή σας έχει κλαπεί και την εντοπίσετε με κάποια από τις παραπάνω μεθόδους, σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να την ανακτήσετε μόνοι σας ή να αντιμετωπίσετε μόνοι τον κλέφτη. Κάντε επίσημα καταγγελία στην αστυνομία και ενημερώστε τους για την κατάσταση.

Επίσης καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχό σας προκειμένου να διακόψετε οποιοδήποτε τηλεφωνικό αριθμό έχετε στη συσκευή σας.  Έχετε υπόψη ότι όταν διακοπεί η υπηρεσία από τον πάροχο και σταματήσουν να λειτουργούν τα δεδομένα μπορεί να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός της συσκευής.

Τέλος είναι συνετό να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες και υπηρεσίες που είχατε πρόσβαση από την κινητή σας συσκευή (π.χ. e-mail, e-banking, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.) ενώ καλό είναι να ενημερώσετε για την κλοπή τις επαγγελματικές επαφές και τους οικείους σας, για κάθε ενδεχόμενο.

Το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να είστε προετοιμασμένοι για την απώλεια της συσκευής σας πρέπει με την αγορά της να κάνετε και τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση της λειτουργίας εύρεσης συσκευής, αλλά και να φροντίσετε να την ασφαλίσετε με κάποιον τρόπο (π.χ. κωδικό, δαχτυλικό αποτύπωμα).

Έτσι κανείς δε θα μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας και θα μπορέσετε να τα κρατήσετε ασφαλή ακόμα και αν χάσετε οριστικά τη συσκευή.

Και φυσικά υπενθυμίζουμε για ακόμα μία φορά να κρατάτε τακτικά backup όλων των σημαντικών δεδομένων σας σε κάποια άλλη συσκευή (π.χ. υπολογιστής) ή στο cloud ή ακόμα καλύτερα και στα δύο.