Μιλήστε δωρεάν με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τη χρήση δημοφιλών online εφαρμογών

Μιλήστε δωρεάν με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τη χρήση δημοφιλών online εφαρμογών

 

Οι κάτοχοι  έξυπνων κινητών συσκευών (tablets, smartphones) έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς την ανάγκη κάποιας τηλεφωνικής σύνδεσης και το κυριότερο χωρίς χρεώσεις. Με τη χρήση των κατάλληλων εφαρμογών  οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν μηνύματα με τις επαφές τους, να κάνουν βιντεοκλήσεις και να ανταλλάσουν αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.λπ.).

Οι εφαρμογές αυτές στηρίζονται στο Voice over IP ή VoIP (στα ελληνικά Φωνή επί διαδικτυακού πρωτοκόλλου ή απλούστερα τηλεφωνία μέσω διαδικτύου).

Η τηλεφωνία μέσω διαδικτύου (VoIP) μας επιτρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εντελώς δωρεάν

Τι χρειάζεται να έχετε για να επικοινωνείτε δωρεάν online;

1) Μία «έξυπνη συσκευή».

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρονται για την επικοινωνία σας είναι να διαθέτετε μία έξυπνη συσκευή, δηλαδή ένα tablet ή smartphone.

2) Σύνδεση στο internet

Είτε πρόκειται για σύνδεση μέσω WiFi είτε για κάποιο πακέτο δεδομένων, η σύνδεση στο internet είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή που να στηρίζεται στο VoIP.

Είναι απαραίτητο να έχετε σύνδεση στο internet, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή VoIP

3) Μία εφαρμογή που να υποστηρίζει τέτοιες υπηρεσίες

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορες πολύ αξιόπιστες εφαρμογές που επιτρέπουν να κάνουμε κλήσεις και βιντεοκλήσεις, να ανταλλάσσουμε μηνύματα και αρχεία εντελώς δωρεάν. Η χρήση τους βέβαια προϋποθέτει να έχουν και οι επαφές μας εγκατεστημένη την ίδια εφαρμογή.

Διάφορες εφαρμογές μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε εντελώς δωρεάν με τους φίλους μας, αρκεί να έχουν και εκείνοι εγκατεστημένες τις ίδιες εφαρμογές

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω:

  1. Skype

Πολλοί άνθρωποι σήμερα συνδέουν τη δυνατότητα του να κάνουν κλήσεις και βιντεοκλήσεις online με το όνομα Skype. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που έχουν συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το Skype για να έρχονται σε επαφή με αυτούς. Το Skype πρωτοξεκίνησε το 2003 και πέρασε από πολλούς ιδιοκτήτες για να καταλήξει σήμερα να ανήκει στη Microsoft.

Διάφορες εφαρμογές μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε εντελώς δωρεάν με τους φίλους μας, αρκεί να έχουν και εκείνοι εγκατεστημένες τις ίδιες εφαρμογές
  1. Viber

Το Viber είναι μία εφαρμογή messenger που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 σε τηλέφωνα iPhone. Από τότε η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί. Πρόκειται για μία αξιόπιστη εφαρμογή που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα κλήσεων και βιντεοκλήσεων και που λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών της αγοράς, αλλά και σε υπολογιστές.

Το Viber πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο iPhone, τώρα πια όμως είναι δημοφιλές στους χρήστες όλων των έξυπνων κινητών συσκευών

Whatsapp

Είναι ίσως η δημοφιλέστερη εφαρμογή παγκοσμίως. Στις αρχές της λειτουργίας της είχε κατηγορηθεί ότι δεν πρόσφερε ασφάλεια στους χρήστες της γιατί τα δεδομένα μεταφέρονταν ως απλό κείμενο χωρίς κρυπτογράφηση. Από το 2016 όμως η εφαρμογή προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση των δεδομένων και ως εκ τούτου ασφάλεια στην επικοινωνία των χρηστών της. Όπως και το Viber συγχρονίζεται με τις επαφές σας και σας συνδέει με όποιον χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Αν και στις αρχές της κυκλοφορίας της είχε κατηγορηθεί ότι δεν πρόσφερε ασφάλεια στους χρήστες της, η εφαρμογή Whatsapp προσφέρει πια πλήρη κρυπτογράφηση των δεδομένων της και ασφάλεια στην επικοινωνία
  1. Facebook Messenger

Ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του Facebook ήταν όταν το 2008 έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του να συνομιλούν μέσω μηνυμάτων. Το 2013 άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν και να λαμβάνουν φωνητικές κλήσεις δωρεάν. Σήμερα το messenger του Facebook χρησιμοποιείται ευρύτατα από εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι κάνουν κλήσεις, βιντεοκλήσεις, στέλνουν μηνύματα και αρχεία και γενικά επικοινωνούν χωρίς καμία χρέωση.

Το Messenger του Facebook χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους για να κάνουν κλήσεις και βιντεοκλήσεις και να στέλνουν μηνύματα και αρχεία

Φυσικά παγκοσμίως κυκλοφορούν και αρκετές ακόμα εφαρμογές που δίνουν παρόμοιες επιλογές και χαρακτηριστικά στους χρήστες τους. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει  καλύτερα και μείνετε συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο.

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *